Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Spacex Lanceert Raket Voor Eerste Ruimtewandeling Burger

SpaceX lanceert raket voor eerste ruimtewandeling burger

Wat is er gebeurd?

SpaceX heeft op 15 september 2021 een Falcon 9-raket gelanceerd vanaf het Kennedy Space Center in Florida. De raket bracht de Inspiration4-crew van vier burgers naar een baan om de aarde. De missie, die Inspiration4 wordt genoemd, is een historisch moment in de ruimtevaart, aangezien het de eerste keer is dat een volledig burgerlijke bemanning in een baan om de aarde gaat.

Wie zijn de bemanningsleden?

De Inspiration4-bemanning bestaat uit vier burgers: Jared Isaacman, Hayley Arceneaux, Sian Proctor en Chris Sembroski. Isaacman is de miljardair-ondernemer die de missie financiert. Arceneaux is een voormalig kinderkankerpatiënt die nu werkt als physician assistant bij St. Jude Children's Research Hospital. Proctor is een geoloog en kunstenaar. Sembroski is een Amerikaans luchtmachtveteraan en ingenieur.

Wat is het doel van de missie?

Het doel van de Inspiration4-missie is om geld in te zamelen voor St. Jude Children's Research Hospital en om het bewustzijn te vergroten over de mogelijkheid van burgerlijke ruimtevaart. De bemanning hoopt met de missie ook inspiratie te bieden aan mensen over de hele wereld en te laten zien dat ruimtevaart niet alleen voorbehouden is aan professionele astronauten.

Wat zijn de volgende stappen?

De Inspiration4-bemanning zal naar verwachting ongeveer drie dagen in een baan om de aarde doorbrengen. Tijdens de missie zullen ze verschillende experimenten uitvoeren en contact leggen met mensen op aarde. De bemanning zal ook deelnemen aan een ruimtewandeling, die de eerste ruimtewandeling ooit is uitgevoerd door burgers.

Wat zijn de implicaties voor de toekomst van ruimtevaart?

De Inspiration4-missie is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de ruimtevaart. Het toont aan dat burgerlijke ruimtevaart mogelijk is en dat het potentieel heeft om de toegang tot de ruimte voor meer mensen te ontsluiten. De missie kan ook inspiratie bieden aan toekomstige generaties ruimtevaarders en wetenschappers.


Komentar